Banvit Pınar sosis'i yuttu 70-83

Banvit Pınar sosis

İzmirdeki seri sonu karşılaşmada Banvit son haftalardaki yükselişini sürdürdü.





Ligin ilk yarısının en çok dikkat çeken iki ekibinin Karşıyaka Arena'daki mücadelesinde Banvit Pınar KSK'yi 70-83 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı. Bandırma ekibi rakibinin ligdeki 8 maçlık yenilmezliğini noktalamakla kalmadı; üstüne ilk yarıda almış olduğu 8 sayılık mağlubiyeti de ört bas etmeyi başardı. Bu güzide iki ekibin yıllardır kıran kırana sürdürdükleri mücadeleyi övmek  de boynumuzun borcudur her ne kadar yayıncı kuruluş tarafından yayınlanmaya gerek görülmeseler de.

Maça hızlı başlayan takım konuk Banvit oldu. İlk dakikalarda hücumda iki Amerikalısı Simmons ve Davis önderliğinde skor bulan Bandırma temsilcisi savunmada da Karşıyaka takımını kitlemeyi başarınca altı dakika dolmadan 7-20 ile 13 sayılık farkı yakaladı. Evinde oynadığı mücadelede kontrolü maçın henüz başında rakibine teslim etmek istemeyen Karşıyaka ise bu seriye Chatman önderliğinde reaksiyon gösterdi ve çeyreğin sonunda farkı makul düzeye indirmeyi başardı. İlk periyot 19-24 ile sonlanırken ikinci çeyreğin ortasına kadar da fark hep bu düzeyde seyretti. Çeyreğin ikinci yarısında direksiyona tekrar oturan Chatman'ın kontrolünde farkı hızla kapatan Karşıyaka İlkan'ın hücum ribauntunun ardından bulduğu basketle maçta ilk kez skor üstünlüğünü yakaladı. Devre sonuna kadar bu ufak farkı muhafaza eden ev sahibi ekip ilk yarıyı da 42-41 önde kapattı. Henüz ilk 20 dakikada 18 sayıya ulaşan Chatman ilk yarı itibariyle parkenin tartışmasız hükümdarıydı.

İkinci yarıda Orhun Ene'nin muhtemel Chatman'ın hızını kesmeye yönelik savunma stratejisi meyvelerini verir gözüktü. Banvit rakibinin hücum silahını kilitlerken skor üstünlüğünü de bir kez daha eline geçirdi. Her ne kadar Karşıyaka cevabı gelse de bu uzun süreli olmadı ve Banvit farkı yeniden açmaya başladı. Bu sekansta Banvit'in fiyakalı yeni transferi Kalin Lucas'ın vermiş olduğu katkı da yadsınamaz boyuttaydı. Karşıyaka adına ise ilk yarının başarılı ismi Chatman durulunca eksiklikler baş gösterdi. Çeyreğin sonuna doğru rüzgarı arkasına alan Banvit son periyot öncesi 55-65′lik skorla önemli bir avantaj yakalamış oldu. Son on dakikada rakibini yakalamak için büyük efor gösteren Karşıyaka ile avantajını korumak için direnen Banvit'in mücadelesi alkışlanır nitelikteydi. Ancak aradaki rotasyon genişliği farkı bu iki kaliteli ekibi birbirinden ayıran en önemli unsurdu. Bu konudaki zenginliğini çok iyi kullanan Orhun Ene oyuncularını diri tutmayı başararak yorulan rakibine geri dönme şansı vermedi ve aradaki sayı farkını muhafaza etmeyi başardı. Son anlarda da rakibine ikili averajda üstünlük sağlamaya çalışan Bandırma ekibi bunda da başarı sağladı ve maç sonunda farkı 13 sayıya çıkartıp rakibine evinde mağlubiyeti hatırlattı(70-83).

Evinde eski dost Holston'lu Artland Dragons'a yenildikten sonra ligdeki 8 maçlık galibiyet serisini de yitiren Karşıyaka'da yoğun maç temposunun yaratmış olduğu hasar gözle görülür durumda. Skorer koltuğunda oturan Ikonic'in bu konuda istikrar sağlayamamasının yanında Birkan'ın sakatlık öncesi form düzeyinden uzak olması zorlu maçlarda yükün tamamen Chatman-Stanojevic ikilisine binmesine neden oluyor. Ancak bu ikilinin 34 yaş ortalamalı ayakları-omuzlarının haftada iki maç temposunda Karşıyaka'yı daha ne kadar taşıyabileceği bir muamma durumunda. Son iki maçta alınan mağlubiyetler bu konunun bir an önce ele alınması gerektiği yönündeki sinyalleri güçlendirir nitelikte. Çok iyi giden sezonda bir iki yerinde rötuşla gelinebilecek yer sahip olunan muazzam potansiyel nedeniyle belliyken göz göre göre eksikliklerin sürmesi basketbolseverlerde buruk bir tat bırakıyor naçizane.

Rusya deplasmanında şanssız bir mağlubiyet alan Banvit'te ise işler İzmir ekibine göre biraz daha pozitif ilerliyor gibi. Lig ortalamasının çok çok üzerinde bir rotasyon derinliğine sahip olan Bandırma ekibi denk güçlerle yaptığı mücadelelerde bu avantajını iyi değerlendiriyor. Orhun Ene de bu derinliği kullanmak konusunda oldukça başarılı gidiyor şu ana kadar. Bir de yapmış oldukları Lucas hamlesi beklentileri karşılarsa geçen sezon yakalanan başarıyı yakalamamaları için hiçbir sebep yok. Avrupa kupasında ise benim onlardan naçizane beklentim gruptan avantajlı durumda çıkmaları ve bizlere olabildiğince fazla maç seyrettirmeleri. 132 bin kişilik nüfusa sahip olan bir kentin ekibi olarak sağlamış oldukları istikrar alkıştan fazlasını hak ediyor.

SALON: Karşıyaka Spor Salon

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz, Semih Vural

PINAR KARŞIYAKA (70): Orhun Güngören 2 (1 ribaund, 1 asist), Goran Ikonic 9 (2 ribaund, 1 asist), Birkan Batuk 5 (2 ribaund, 2 asist), Jovo Stanojevic 12 (5 ribaund, 1 asist), Ayhan Onur Kentli 3 (1 ribaund, 2 asist), Emre Bayav 2 (6 ribaund, 1 asist), Alper Saruhan (2 asist), İlkan Karaman 14 (12 ribaund), Mire Chatman 23 (10 ribaund, 4 asist)

BANVİT (83): Erkan Veyseloğlu 2 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 9 (3 ribaund, 3 asist), Barış Ermiş 6 (2 ribaund, 7 asist), Lance Williams 6 (4 ribaund, 1 asist), Charles Davis 16 (3 ribaund), Keith Simmons 16 (4 ribaund, 1 asist), Kalin Lucas 6 (3 asist), Cemal Nalga 2 (4 ribaund, 2 asist), Clifford Hammond 5 (1 ribaund, 1 asist), Kenan Bajramovic 15 (4 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT:19-24

2.PERİYOT:23-17

3.PERİYOT:13-24

4.PERİYOT:15-18





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı